Robert Cornels Nordli

Uttalelse fra ordfører etter bystyremøtet 4.4.24

Flertallet i bystyret godkjente torsdag 4. april 2024 en gjensidig, frivillig sluttavtale mellom kommunedirektøren og Arendal kommune ved ordfører. Begge parter har vært enige om at arbeidsforholdet skal avsluttes. Bakgrunnen skyldes uenighet knyttet til den videre strategiske utviklingen av kommunen.

Vi har nå konstituert kommunalsjef for organisasjon og utvikling, Karl Mork, i stillingen som kommunedirektør med virkning ut året.

 Samtidig er det viktig for meg å understreke at sluttavtalen med kommunedirektøren har vært taushetsbelagt og unntatt offentlighet i tråd med kommuneloven. Dessverre ble saken lekket til media, og vi rakk aldri å informere de ansatte og de tillitsvalgte før saken skulle offentliggjøres etter godkjenning av bystyret. Det har gjort saken ekstra vanskelig for alle involverte og det beklager jeg sterkt. 

Vår jobb blir nå å se fremover og umiddelbart starte prosessen med å rekruttere en ny kommunedirektør. Arendal står foran en spennende utvikling med store muligheter og krevende utfordringer. I de omstillingene vi nå står overfor, må vi både ha med oss alle ansatte og ta vare på alle innbyggere. 

Jeg legger ikke skjul på at dette har vært en krevende prosess for alle involverte, men vi samler nå alle krefter for å nå vårt felles mål om å utvikle Arendal videre til beste for alle innbyggere. 

Robert Cornels Nordli 

Ordfører